Bylinky pro imunitu i zdraví Přírodní lékárna

Petrželka

Petroselinum hortense

čeleď: mrkvovité

Popis: Dvouletá, někdy vytrvalá rostlina. Pěstuje se obvykle ve dvou základních formách – jako kořenová či naťová zelenina.

Pěstování: Vyhovuje ji hlubší, humózní, lehká až středně těžká půda. Nesnáší kamenité půdy. Naťové odrůdy se snadno pěstují i v nádobách (třreba na parapetu ve Vaší kuchyni), kde se dají kombinovat s velkým efektem i s jinými druhy bylinek.

Využití: Má široké uplatnění při přípravě polévek, omáček a příloh. Nať se používá k dozdobení i dochucení pokrmů, rozemletá nať se používá jako základ k výrobě různých past pro dochucení těstovin.

Jedná se o nejuniverzálnější druh koření, které lze použít prakticky všude, díky své jemné a nevtíravé chuti.Navíc můžeme její nať zpracovávat jak čerstvou, tak i sušenou nebo si ji uchovat zmrazenou.

Použití v kuchyni: brambory, hotové polévky, omáčky, pod maso, saláty, slané pokrmy, saláty, omáčky

Petržel/petrželka
Petržel/petrželka

Similar Posts

Napsat komentář